0
0

دانلود تحقیق فلسفه وجودی حقوق جزای اسلامی و تطبیق با حقوق اروپائی

646 بازدید

حقوق جزای عمومی ، غالبا نه با تعریف حقوق چزای عمومی ، بلکه با تعریف خود حقوق جزا آغاز می شود. بدان جهت که حقوق چزای عمومی یکی از زیر مجموعه ها و شعب حقوق جزا به شمار می رود. بنابراین ، شناخت آن منوط به شناخت اصول حقوق جزاست…پیشنهاد می کنیم ادامه این مطلب مفید و ارزشمند را در تحقیق فلسفه وجودی حقوق جزای اسلامی و تطبیق با حقوق اروپائی دنبال نمایید. این فایل شامل 109 صفحه و در قالب word ارائه شده است.

تحقیق فلسفه وجودی حقوق جزای اسلامی و تطبیق با حقوق اروپائی

 

مشخصات فایل فلسفه وجودی حقوق جزای اسلامی و تطبیق با حقوق اروپائی

عنوان: فلسفه وجودی حقوق جزای اسلامی و تطبیق با حقوق اروپائی
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 109
حجم فایل : 86 کیلوبایت

بخشی از  تحقیق فلسفه وجودی حقوق جزای اسلامی و تطبیق با حقوق اروپائی را در ادامه مشاهده خواهید نمود.

فصل اول: حقوق جزا ، اهداف واهمیت آن

حقوق جزا علمی است که متکفل بحث از جرم ، مجرم و نقش وی در پدیده مجرمانه و شرایط مسئولیت کیفری او و واکنش جامعه در برابر پدیده مجرمانه می باشد. مولف کتاب ترمینولوژی حقوق ، از دو اصطلاح اعم و اخص در تعریف حقوق جزا استفاده کرده ومعنای اعم را شامل حقوق ماهوی و شکلی ، و معنای اخص را شامل حقوق ماهوی دانسته است. بنابراین اگر بخواهیم به تعریفی کامل از حقوق جزا اشاره کرده باشیم باید بگوییم : « حقوق جزا علمی است که متکفل بحث از جرم ، مجرم و نقش وی در پدیده مجرمانه و شرایط مسئولیت وی ، واکنش جامعه در برابر پدیده مجرمانه و اصول محاکمات جزایی می باشد. »

مولّفه های این تعریف عبارتند از :

1..جرم : در حقوق جزا رفتارهای مجرمانه مانند سرقت ، کلاهبرداری ، جاسوسی و قتل توسط انون گذار احصا و اعلام می شود. هر جرم متشکل از سه عنصر قانونی ، مادی و معنوی است که به تفصیل در حقوق جزا بررسی می شود. تقسیم بندی و ذکر انواع جرایم ، از دیگر مباحث مرتبط با جرم است.

  1. مجرم : نحوه دخالت مجرم در ارتکاب جرم هم چون مباشرت ، نسبیب ، معاونت ، شرکت به علاوه شرایط مسئولیت کیفریِ وی هم چون بلوغ و عقل و اختیار و علم و موانع این مسئولیت ، مانند جنون ،اکراه ، اظطرار، دفاع مشروع و … دومین بحث عمده حقوق جزا را تشکیل می دهد.
  2. واکنش جامعه در قبال پدیده مجرمانه: تا اواخر سده اخیر مجازات ، تنها پاسخ جامعه به اعمال مجرمانه بود، ولی در قرن اخیر شاهد تحول وتنوع عکس العمل جامعه د رقبال این پدیده ناهنجار هستیم و بدین ترتیب اقدامات تأمینی و تربیتی – که بیش تر جنبه پیشگیری و اصلاح دارد تا تنبیه مجرم – در کنار مجازات ها قرار گرفته است. در حقوق جزا علاوه بر مقدار مجازات ها انواع ، اهداف ، ویژگی ها ، اصول و تقسیم بندی آن نیز بیان و بررسی می شود. نحوه اجرای مجازات و علل سقوط آن نیز از دیگر مباحث این بخش از حقوق جزا است.
  3. اصول محاکمات جزایی: مجموعه مقرراتی است که روند کشف جرم ، تعقیب مجرم ، تحقیق از وی ، نحوه دادرسی و اجرای حکم را تعیین می کند. قواعد مذکور – که آیین دادرسی کیفری نیز خوانده می شود- قواعد شکلی است ؛ یعنی ناظر به چگونگی اثبات واقعیت واجرای دیگر قوانین است.

 

اهمیت حقوق جزا

تمامی رشته های حقوق ، نقش مهمی در تنظیم روابط افراد جامعه با یکدیگر دارند ، اما حقوق جزا به دلایل زیر از اهمیت ویژه ای برخوردار است:

الف) حقوق جزا بیانگر مهم ترین ارزش های هر جامعه می باشد ، زیرا موضوع آن جرم است و جرم به معنای نقض ارزش هایی است که جامعه مسامحه را در مورد آن جایز نمی داند . البته در تمامی رشته ها حقوق سخن از الزام افراد به رعایت ارزش ها است ؛ مثلاً در حقوق مدنی افراد ملزم به اجرای تعهدات خویش هستند و وفای به عهد و عهد از ارزش های هر جامعه به حساب می آید. اما در عین حال تمامی ارزش ها در یک سطح نیستند ، برخی از آن ها از چنان اهمیتی برخوردارند که جامعه نقض آن هارا بر نمی تابد و به تعبیر برخی « جرم ، گذر کردن از مرز تحمل پذیری جامعه است . » لذا جامعه به سرکوب مرتکب پرداخته ، او را مجازات می کند.

البته با افزایش روز افزون عناوین مجرمانه از سوی قانون گذاران ، در جوامع برخی در این که حقوق جزا همواره بیانگر ارزش های برتر جامعه باشد تردید کرده اند. بدین معنا که سیاهه جرایم در برخی کشورها تا سی هزار عنوان گزارش شده است. 1بسیاری از این جرایم مانند جرایم راهنمایی و رانندگی ، اداری ، مالیاتی و … اصولاً دارای بار ارزشی نیستند. جامعه به کسی که برچسب قیمت را روی کالای خود نصب نمی کند وجریمه می شود به دیده مجرم نمی نگرد. بدین جهت نویسندگان مذکور به تفکیک جرایم سنتی با جرایم طبیعی (Natural crimes) مانند سرقت ، قتل و خیانت در امانت از جرایمی که صرفاً برای برقراری نظم در جامعه وضع می شوند (regulatory offences) پرداخته اند و معتقدند در جرایم دسته اخیر مانند جرایم رانندگی ، محیط زیست ، حفظ استانداردهای صنعتی و …

بار ارزشی چندانی وجود ندارد. 2این سخن مقرون به واقع است ولی در هر حال اثبات می کند که هر جرمی بار ارزشی ندارد ، ولی نافی این نیست که ارزش های مهم جامعه توسط حقوق جزا پاسداری می شود و در حقیقت متضمن این مسئله است که حقوق جزا در حال حاضر علاوه بر پاسداری از ارزش ها ، اهداف دیگری مانند صرف حفظ نظم را نیز دنبال می کند.

 

فهرست مطالب تحقیق فلسفه وجودی حقوق جزای اسلامی و تطبیق با حقوق اروپائی, در ادامه قابل مشاهده می باشد.

  • مقدمه
  • فصل اول : بررسی حقوق جزا ، اهداف و اهمیت آن
  • تعریف حقوق جزا
  • اهداف حقوق جزا
  • ارتباط حقوق جزای اسلامی با سایر علوم
  • منابع حقوق جزا
  • بررسی منابع فعلی حقوق ایران از دیدگاه حقوق اسلام
  • حقوق جزای اسلامی و عرفی
  • فصل دوم : حقوق کیفری در اسلام
  • ظهور اسلام و تاثیر آن بر حقوق کیفری و جزای عمومی
  • منابع حقوق کیفری اسلام
  • ویژگی های آیین دادرسی کیفری اسلام
  • نظام کیفری اسلام
  • نظام مند بودن حقوق کیفری اسلام و اهمیت آن
  • ویژگی های نظام کیفری اسلام
  • ثبات در قوانین جزائی اسلام
  • راز و رمز تحول پذیری قوانین جزایی اسلام
  • فصل سوم : جرم و مجازات در اسلام و حقوق اروپائی
  • شناخت جرم در اسلام
  • تعریف جرم در حقوق خارجی و نتیجه گیری از تعاریف
  • فلسفه مجازات
  • فلسفه مجازات از دیدگاه سزادهی ( مکاتب اروپائی)
  • فلسفه مجازات از دیدگاه اسلام
  • اهداف مجازات در تئوری اسلام

 

 

در صورت تمایل شما می توانید تحقیق فلسفه وجودی حقوق جزای اسلامی و تطبیق با حقوق اروپائی را به قیمت 5900 تومان از سایت فراپروژه دانلود نمایید. اگر در هر کدام از مراحل خرید یا دانلود با سوال یا ابهامی مواجه شدید می توانید از طریق آدرس contact-us@faraproje.ir و یا ارسال پیامک به شماره: 09382333070 با ما در تماس باشید. با اطمینان از وب سایت فراپروژه خرید کنید، زیرا پشتیبانی سایت همیشه همراه شماست.

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
http://faraproje.ir/?p=4747
اشتراک گذاری:
فراپروژه
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد دانلود تحقیق فلسفه وجودی حقوق جزای اسلامی و تطبیق با حقوق اروپائی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.