فروردین
۲۶
۱۴۰۰

دانلود مقاله بررسی اکوتیپ های مختلف گیاه Allium hirtifolium از دیدگاه مولکولی و مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی

بیش از ۱۳۹ گونه آلیوم در ایران گزارش شده اند که حدود ۳۰ گونه آن بومی خود ایران هستند . در این میان Allium hirtifolium به لحاظ اینکه تاکنون تحقیقاتی از لحاظ مولکولی و یا مورفولوژیکی بر  روی آن انجام نشده و تعداد تحقیقاتی که در مورد این گونه خاص در دنیا انجام گردیده… پیشنهاد می کنیم ادامه این مطلب مفید و ارزشمند را در مقاله بررسی اکوتیپ های مختلف گیاه Allium hirtifolium از دیدگاه مولکولی و مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی دنبال نمایید. این فایل شامل ۱۰۸ صفحه و در قالب word ارائه شده است.

مقاله بررسی اکوتیپ های مختلف گیاه Allium hirtifolium از دیدگاه مولکولی و مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی

مشخصات فایل بررسی اکوتیپ های مختلف گیاه Allium hirtifolium از دیدگاه مولکولی و مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی

عنوان: بررسی اکوتیپ های مختلف گیاه Allium hirtifolium از دیدگاه مولکولی و مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : ۱۰۸
حجم فایل : ۱۱,۰۵ مگابایت

بخشی از  مقاله بررسی اکوتیپ های مختلف گیاه Allium hirtifolium از دیدگاه مولکولی و مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی را در ادامه مشاهده خواهید نمود.

 

فصل اول

مقدمـه


استفاده از نشا نگرهای ژنتیک قدمتی برابر با تاریخ بشر دارد. انسانهای نخستین، حتی آنهایی که هنوز کشاورزی را فرا نگرفته بودند و برای ادامه زندگی مجبور به جمع آوری بذر و میوه گیاهان بودند، بدون آنکه خود بدانند از نشانگرهای مورفولوژیک برای شناختن و تمایز انواع بذر و میوه و جانوران وحشی استفاده می کردند و برخی را به برخی دیگر ترجیح می دادند، اما به صورت مدون و دانش مدار، شاید مندل، نخستین کسی بود که از نشا نگرهای مورفولوژیک يا نشا نگرهای مبتنی بر فنوتیپ برای مطالعه چگونگی توارث صفات در نخود فرنگی استفاده کرد (۹).

 تا قبل از مندل، اصلاح گیاهان به عنوان هنر محسوب می شد و گزینش بر اصول علمی استوار نبود و اصلاحگران موفق افرادی بودند که استعداد زیادتری در تشخیص تنوع موجود داشتند. با پیشرفت علم ژنتیک و علوم وابسته، اصلاح گیاهان، با این علوم مرتبط شد و دیگر هنر و مهارت به تنهایی در امر گزینش دخالت نداشت و به نژادگر بنابر اصول علمی و با تعمّد می توانست تنوع و تغییراتی در گیاهان ایجاد نماید و از این راه واریته ها و ارقام جدید با صفات دلخواه به وجود آورد. (۱۵) استفاده از نشا نگرهای ژنتیک، خصوصاً نشانگرهای مولکولی، ابزاری برای شناسایی تنوع و نوع تنوع هستند.(۵) تنوع گونه ها در محیط به توانایی تولید و پایداری آن اکوسیستم وابسته است.(۹)

روش های مولکولی ابزاری مناسب برای مطالعه اثر تنوع ژنتیکی گیاهی روی پایداری اکوسیستم هاست. این تنوع را ممکن است در چند سطح مورد بررسی قرارداد. تنوع حیاتی یک اکوسیستم معمولا از روی تعداد گونه های موجود در آن مشخص می شود. ضمن اینکه تنوع درون گونه ای نیز ممکن است سهم قابل توجهی در باروری سیستم داشته باشد. روش های مولکولی، امکانات ویژه را برای ارزیابی تنوع حیاتی ارائه می دهند و می توانند روش کلیدی برای ایجاد راهبردهای حفاظتی مناسب باشند.(۱۳)

کاربردهای علمی بیولوژی مولکولی گیاهی و استفاده از نشانگرها به طور خلاصه شامل : (۱۳)

  • تشخیص گیاهان ۲- تشخیص عوامل بیماریزا ۳- شناسایی گیاهان تجاری، صنعتی، دارویی ۴- بررسی فیلوژنتیکی گیاهان ۵- مدیریت گیاهان وحشی ۶- مدیریت منابع ژنتیکی ۷- اصلاح گیاهان از لحاظ کیفی و کمی و مقاومت به بیمارها و نیز عملکرد ۸- انتقال ژن و…

ذخایر گیاهی هر کشور، مهمترین منابع و ثروتهای آن کشور به حساب آمده و ممالکی که به ارزش واقعی این ذخایر پی برده اند، آنها را حتی از طلا و نفت و سایر منابع زیر زمینی با ارزش تر می دانند.

گونه های مختلف Allium دارای ارزشهای فراوانی از لحاظ غذایی، دارویی و پزشکی هستند واثرات متعدد دارویی آنها بررسی شده است و از این خواص دارویی از هزاران سال قبل در درمان بیماریهایی مثل دیابت، بیماری های قلبی و التیام سیستم دفاعی و ایمنی بدن، درمان روماتیسم و… استفاده می شده است.(۱۰)

جنس آلیوم متشکل از بیش از ۷۰۰ گونه است(۶۱) که بیش از ۱۳۹ گونه آن در ایران گزارش شده است و در حدود ۳۰ گونه آن بومی خود ایران هستند(۷۸) Allim hirtifolium یک گونه قدیمی و بومی ایران است که به عنوان طعم دهنده و چاشنی غذایی استفاده می شده است.(۱۳۳) در سالهای اخیر استفاده همه جانبه از نشا نگرهاي مولکولی در تحقیقات Allium مثل، توالي يابي DNA، بررسی سریع انواع سیتوپلاسمها و تشخیص گیاهان هیرید و استفاده وسیع در تهیه نقشه هاي ژنتیکی رو به افزایش است .

مشهورترین ترکیبات فيتوشیمیایی جنس Allium، ترکیبات گوگردی بوده که شاخصترین آنها که در غده ها و پیازهای خورد نشده آنها وجود دارد آلیین یا S- آلیل- (+)L- سیستئین سولفوکسید است و به دنبال خورد کردن یا پودر کردن غده ها، تحت اثر آنزیم آلیناز به آلیسین تبدیل می شود(۶۰).  هدف ما در این تحقیق بررسی تنوع موجود در اکوتیپهای A.hirtifolium موجود در مناطق زیست این گونه در استان لرستان از دیدگاه مولکولي با تكنيك (RAPD)، مورفولوژیکی وفیتوشیمیایی(آلیسین) می باشد و رابطه این نشا نگرها با هم و توانایی آنها در تعیین میزان تنوع را مورد بررسی قرار خواهیم داد.


 فصل دوم

گیاهشناسـی


۲-۱- گیاهشناسی Allium hirtifolium

  Syn:  Allium atropurpureum(78)

   این گونه، يك گونه وحشی و پایاست. دارای پیاز تخم مرغی به قطر ۴-۵/۲ سانتی متر. با پوشش خارجی خاکستری رنگ و متشکل از رشته ها یا الیاف جدا از هم و در حال تخریب است.  ساقه گلدهنده ، بلند و ۱۲۰-۸۰ سانتی متر طول داشته و برهنه و بدون برگ می باشد،  برگها خطی به اندازه ۳۰-۲۰ سانتیمتر، در پایین نادوانی و گود، دارای پرز سفید یا کرکهای نازک و نرم. گل ها صورتی کم رنگ یا صورتی متمایل به بنفش، مجتمع در چترهای پر گل و محدب، دمگل ۶بار بلندتر از گل، گلپوش دارای تقسیمات خطی نرم و سست، تاشده، میله پرچمها کوتاهتر از گل پوش، در پایین پهن و عریض.

موسم گل: اردیبهشت ماه  (۱۱)

۲-۲- انتشار جغرافیایی

    غرب: سنندج، باختران، همدان، الوند، اراک، اشترانکوه، خرم آباد،   بخش مرکزی: اصفهان، بختیاری، فارس: دشت ارژن، کوه بیل، کاکوم.

۲-۳- کاریولوژی (۲۰)

   بر اساس گزارش (۲۰۰۲) Neriman ozhatay تعداد کروموزومهای پایه A.Atropurpureum یا A.hirtifolium، x=8 است و این گونه یک گونه دیپلوئید بوده و لذا   ۱۶=x2=n2

 

 

فهرست مطالب مقاله بررسی اکوتیپ های مختلف گیاه Allium hirtifolium از دیدگاه مولکولی و مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی, در ادامه قابل مشاهده می باشد.

  • چکیده
  • فصل اول: مقدمه        ۴
  • فصل دوم: گیاهشناسی
  • ۲-۱- گیاهشناسی Allium hirtifolium 8
  • ۲-۲- انتشار جغرافیایی        ۸
  • ۲-۳- کاریولوژی         ۸
  • ۲-۴- موارد مصرف   ۱۰
  • ۲-۴-۱- مصارف غذایی        ۱۰
  • ۲-۴-۲- استفاده در طب سنتی          ۱۰
  • ۲-۵- تحقیقات انجام شده در            Allium hirtifolium10
  • ۲- ۶-    جنس
  •          Allium  spp. 2-6-1- مشخصات عمومی و طبقه بندی       ۱۱
  • ۲-۶-۲- خصوصیات شیمیایی    ۱۳
  • ۲-۶-۳- کاریولوژی    ۱۳
  • ۲-۷- ارزشهای اقتصادی گونه های جنس آلیوم     ۱۴
  • ۲-۸- زیرجنسهای جنس آلیوم          ۱۴
  • ۲-۸-۱- زیر جنس Allium             ۱۵
  • ۲-۸-۲- زیر جنس                 Rhizirideum15
  • ۲-۸-۳- زیر جنس         Melanocrommyum15
  • ۲-۸-۴- زیر جنس               Amerallium
  • ۲-۹- مراحل نمو در آلیومها         ۱۶
  • ۲-۹-۱- جوانه زنی بذر     ۱۶
  • ۲-۹-۲- سبز شدن بذور و نمو گیاهان نورسته         ۱۷
  • ۲-۹-۳- دوره جوانی و انتقال به مرحله تولید مثلی         ۱۷
  • ۲-۹-۴- رشد و نمو سالیانه پس از بلوغ        ۱۹
  • ۲-۹-۴-۱- گونه های پیاز دار   ۱۹
  • ۲-۹-۴-۱-۱- گونه های پیازدار با مبدا مدیترانه       ۲۰
  • ۲-۹-۴-۱-۲- گونه های گلدار با مبدا ایرانو تورانی        ۲۰
  • ۲-۹-۴-۳- آلیومهای خوراکی       ۲۳
  • ۲-۹-۵- تکثیر          ۲۴
  • ۲-۹-۵-۱- تکثیر از راه بذر       ۲۴
  • ۲-۹-۵-۲- تکثیر رویشی            ۲۵
  • ۲-۹-۵-۳- کشت بافت در آلیومها          ۲۶
  • ۲-۱۰- اصلاح ژنتیکی در آلیومها و استفاده از گونه های وحشی    Allium26
  • ۲-۱۰-۱- بانک های بذر آلیوم در دنیا             ۲۷
  • ۲-۱۰-۲- بانک های ژن آلیوم در دنیا        ۲۷
  • ۲-۱۰-۳- عملیات نگهداری و اصلاحی در مراکز جمع آوری و نگهداری آلیوم ها                          ۲۷
  • ۲-۱۱- بررسی تنوع ژنتیکی و عوامل ایجاد تنوع       ۲۸
  • ۲-۱۱-۱- تجزیه کلاستر             ۳۱
  • ۲-۱۱-۲- تجزیه به مولفه اصلی           ۳۱
  • ۲-۱۱-۳- معیارهای فاصله یا شباهت ژنتیکی      ۳۲
  • ۲-۱۲- مراکز تنوع جنس          Allium32
  • ۲-۱۳- مصارف مختلف آلیومها در دنیا       ۳۳
  • فصل سوم: بررسی مولکولی به کمک نشانگرRAPD
  •   ۳-۱- نشانگر چیست؟        ۳۸
  • ۳-۲- کاربرد های نشانگرهای مولکولی       ۳۸
  • ۳-۳- انواع نشانگرها    ۳۹
  • ۳-۴- نشانگر           RAPD40
  • ۳-۴-۱- مراحل روش           RAPD41
  • ۳-۴-۱-۱- استخراج         DNA41
  • ۳-۴-۱-۲- تخمین غلظت                 DNA41
  • ۳-۴-۱-۳- انجام واکنش ۴۲        RAPD
  • ۳-۴-۱-۴- الکتروفورز محصولات ۴۲               PCR
  • ۳-۴-۲- تجزیه داده های       RAPD43
  • ۳-۴-۳- تکرار پذیری         RAPD43
  • ۳-۴-۳-۱- کیفیت و کمیت ۴۳      DNA
  • ۳-۴-۳-۲- آلودگی بیولوژیک      ۴۳
  • ۳-۴-۳-۳- غلظت آغازگر      ۴۴
  • ۳-۴-۳-۴- غلظت منیزیم        ۴۴
  • ۳-۴-۳-۵- تکرارپذیری نیمرخ های دستگاه       PCR44
  • ۳-۴-۳-۶- زمان واسرشته سازی       ۴۴
  • ۳-۴-۳-۷- درجه حرارت اتصال          ۴۵
  • ۳-۴-۳-۸- مدت زمان بسط یا توسعه طویل شدن          ۴۵
  • ۳-۴-۳-۹- دقت کردن در پیپت نمودن    ۴۵
  • ۳-۵- مزایای RAPD              ۴۵
  • ۳-۶- معایب           RAPD46
  •  ۳-۷- تحقیقات انجام شده با کمک نشانگر RAPD در جنس الیوم       ۴۷
  • فصل چهارم: نشانگرهای مورفولوژیک
  • ۴-۱- مزایای نشانگرهای مورفولوژیک              ۵۰
  • ۴-۲- معایب نشانگرهای مورفولوژیک                ۵۰
  • ۴-۳- مقایسه مورفولوژیک آلیوم ها         ۵۱
  • ۴-۳-۱- گروه های پیازدار          ۵۲
  • ۴-۳-۲- گروه های ریزوم دار            ۵۲
  • ۴-۳-۳- گونه های آلیوم خوراکی          ۵۲
  • ۴-۴- کاربرد نشانگرهای مورفولوژیک در جنس آلیوم        ۵۳
  • ۴-۵- اساس ژنتیکی بعضی صفات مورفولوژیک در آلیوم ها     ۵۵
  • ۴-۵-۱- برگ و نشاء ها          ۵۵
  • ۴-۵-۲- ساقه گلدهنده        ۵۶
  • ۴-۵-۳- پیاز                       ۵۶
  • ۴-۵-۴- گل               ۵۷
  • فصل پنجم: بررسی فیتوشیمیایی
  • ۵-۱- تاریخچه استفاده از آلیومها در تغذیه و درمان بیماریها          ۵۹
  • ۵-۲- ترکیبات شیمیایی موجود در گیاهان جنس آلیوم       ۶۰
  • ۵-۲-۱- ترکیبات فرار         ۶۰
  • ۵-۲-۲- ترکیبات غیر فرار                ۶۰
  • ۵-۳- تاریخچه شناسایی آلیسین       ۶۱
  • ۵-۴- چگونگی تشکیل آلیسین           ۶۱
  • ۵-۵- روشهای تجزیه و شناسایی اجزاء تشکیل دهنده اسانس و
  •  عصاره های استخراج شده از گیاهان        ۶۲
  • ۵-۵-۱- کروماتوگرافی         ۶۲
  • ۵-۵-۲- کروماتوگرافی لایه نازک            (TLC)63
  • ۵-۵-۳- کروماتوگرافی ستون        ۶۳
  • ۵-۵-۴- گاز کروماتوگرافی            ۶۴
  • ۵-۵-۵- طیف سنجی مادون قرمز      (IR)64
  • ۵-۵-۶- طیف سنجی ماوراء بنفش (UV) و مرئی       (Visible – Spectroscopy)64
  • ۵-۵-۷- رزنانس مغناطیسی هسته            (nmr)65
  • ۵-۵-۸- گاز کروماتوگرافی قدام با طیف سنجی جرم      (GC-Mass)65
  • فصل ششم: مواد و روشها
  • ۶-۱- نمونه های گیاهی          ۶۹
  • ۶-۲- دستگاههای مورد  استفاده      ۷۰
  • ۶-۳- مواد مورد استفاده          ۷۱
  • ۶-۴- روشها        ۷۲
  • ۶-۴-۱- ارزیابی مورفولوژیکی            ۷۲
  • ۶-۴-۱-۱- مواد و طرح آزمایشی         ۷۲
  • ۶-۴-۱-۲- یادداشت برداری و ثبت خصوصیات     ۷۲
  • ۶-۴-۲- ارزیابی مولکولی     ۷۲
  • ۶-۴-۲-۱- استخراج              DNA73
  • ۶-۴-۲-۲- ارزیابی کمی و کیفی نمونه های                 DNA74
  • ۶-۴-۲-۳- الکتروفورز                     DNA75
  • ۶-۴-۲-۴- شرایط واکنشهای                 PCR-RAPD76
  • ۶-۴-۳- ارزیابی فیتوشیمیایی        ۷۸
  • ۶-۴-۳-۱- روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) در تشخیص وجود آلیسیس      ۷۹
  • ۶-۴-۳-۲- تعیین مقدار آلیسیس به روش اسپکتروفتومتری      ۸۰
  • ۶-۴-۳-۲-۱- آماده سازی پیازهای        A.hirtifolium81
  • ۶-۴-۳-۲- نحوه اندازه گیری جذب در دستگاه اسپکتروفتومتری         ۸۲
  • فصل هفتم: بحث و نتایج     ۸۴
  • ۷-۱- گروه بندی اکوتیپها با نشانگر     RAPD85
  • ۷-۲- گروه بندی بر اساس صفات مورفولوژیک    ۹۰
  • ۷-۳- بررسی اکوتیپها از دیدگاه فیتوشیمیایی    ۹۲
  • ۷-۴- مقایسه داده های RAPD و مورفولوژیکی           ۹۶
  • ۷-۵- مقایسه داده های مورفولوژیک و آلیسیس     ۹۶
  • ۷-۶- نتیجه گیری نهایی         ۹۸
  • ۷-۷- پیشنهادات         ۹۸
  • منابع

 

 

 

در صورت تمایل شما می توانید مقاله بررسی اکوتیپ های مختلف گیاه Allium hirtifolium از دیدگاه مولکولی و مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی را به قیمت ۱۸۹۰۰ تومان از سایت فراپروژه دانلود نمایید. اگر در هر کدام از مراحل خرید یا دانلود با سوال یا ابهامی مواجه شدید می توانید از طریق آدرس contact-us@faraproje.ir و یا ارسال پیامک به شماره: ۰۹۳۸۲۳۳۳۰۷۰ با ما در تماس باشید. با اطمینان از وب سایت فراپروژه خرید کنید، زیرا پشتیبانی سایت همیشه همراه شماست.




فرستادن دیدگاه

تازه ترین مطالب

پشتیبانی سایت

پشتیبانی سایت