0
0

دانلود مقاله علل گرایش جوانان به اعتیاد

682 بازدید

صاحب نظران در مسائل اجتماعي و نيز روان پزشكان اعتياد را از درد ناكترين بيماريهاي تاريخ بشر و تاريخ پزشكي ذكر مي‌كنند. خطري كه موجب تباهي نسل است و با اينكه زيانهاي آن براي همه جوامع و ملل شناخته شده بازهم عده اي از آن دست برنمي‌دارند… پیشنهاد می کنیم ادامه این مطلب مفید و ارزشمند را در مقاله علل گرایش جوانان به اعتیاد دنبال نمایید. این فایل شامل 76 صفحه و در قالب word ارائه شده است.

مقاله علل گرایش جوانان به اعتیاد

مشخصات فایل علل گرایش جوانان به اعتیاد

عنوان: علل گرایش جوانان به اعتیاد
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 76
حجم فایل : 145 کیلوبایت

بخشی از  مقاله علل گرایش جوانان به اعتیاد را در ادامه مشاهده خواهید نمود.

 

مقدمه:

زندگي بسان رودخانه‌‌يي خروشان براي همة انسانها در جريان است و آناني كه از اين شهد مي‌نوشند و در كنار آن به تبادل عواطف منزه با هم نوعان خويش مي‌پردازند. از لحظه لحظة ايام بهره‌مند مي‌شوند. من و تو نيز از اين هستي هستيم. من و تو بايد از سبزي وجود خويش لذت ببريم، و از مواهب پاك و بي‌كران استفاده كنيم.چشم دل بگشاييم و راز آفرينش را ببينيم، چشم‌اندازي سپيدتر از برف را تصور كنيم و تن جان را در زلال باران شستشو دهيم.

درختها را بنگريم كه چگونه سبز است و چگونه سعي مي‌كند تا سر بر آسمان بسايد.

كوه را بنگريم كه چگونه استوار و مغرور ما را مي‌خواند تا بر قله‌اش بايستيم و نظاره‌گر شگفتي‌هاي خلفت باشيم.

بيابان را نظاره كنيم كه چگونه آرام و صبور ما را به استقامت و پايداري مي‌خواند.

به آسمان بنگريم كه همواره سرچشمه رحمت است آنگاه كه صاف است انوار طلايي‌اش را و زماني كه گرفته است قطره‌هاي حيات را هديه مي‌كند.

همه چيز زيباست ! هر چه هست زيبايي است و تجلي‌گاه اين همه زيبا من و تو هستيم پس شاكر باشيم و اين همه نعمت را پاس بداريم.

مبادا غفلت كنيم. مبادا نشانه‌هاي عشق را نبينيم.

مبادا چشم‌هايمان را ببنديم و حقيقت را به بوته فراموشي بسپاريم و سردي مرگ را بر گرماي زندگي ترجيح دهيم. مبادا به دنبال سراب باشيم، كه اگرچنين شود بازگشت سخت و توان فرسا خواهد بود. اميد را، عشق را، عاطفه را در وجودمان شعله‌ور سازيم و در نور و پاكي غوطه‌ور شويم.

اوج و عروج را هرگز از ياد نبريم و بدانيم تا زماني كه آگاه، هوشيار و بيدار، بااراده، قاطع و فرزانه باشيم، كمتر اسير دانه‌ها و دامها مي‌شويم !

بيان مسئله:

اعتياد در جهان امروز از مسائل مهم اجتماعي است كه بيشتر كشورها به صورت مشكل عمده اي براي دولتها جلوه مي‌كند اين مساله در كشور ما نيز مشكلات عديده اي از لحاظ اساسي اجتماعي، پيشرفت كاري و توسعه و شكوفا نمودن فكرها در راه مثبت به وجود آورده است. گسترش اعتياد در جوانان زنگ خطري براي تمام مجامع است اعتياد بديهي است كه همه از آن رنج مي‌برند، بنابراين اين خطر بايد به عنوان خطر ناكترين و بالاترين معضل موردتوجه قرار گيرد و در مقابله با معابر با آن از هيچ كوششي فروگذار نشود.

– آيا كساني كه از مواد مخدر استفاده مي‌كنند از نظر اقتصادي در رفاه هستند يا در فقر به سر مي‌برند ؟

– چه عواملي باعث بروز اعتياد در جوانان شده است؟

– آيامواد مخدر تاثيري در از هم پاشيدگي خانواده و نيز اجتماع در بر دارد؟

اهميت و ضرورت انجام تحقيق :

مواد مخدر يكي از بلاهاي خانمان سوز و خطرناك است كه متاسفانه ( امن گير بشريت گرديده است و موجب مضرت و مفاسد بيار كه انحطاط اخلاقي و نابود شدن حجم، روح، فكر، زيانهاي اجتماعي، اقتصادي، خانوادگي از جمله آنهاست مي‌باشد. براي جلوگيري از اين عواقب خانمان سوز و خطرناك و حركت فراگير و همه جانبه لازم است كه انجام بگيرد. بنابراين راهگشاي رسيدنن به جامعه عاري از اعتياد پيشگيري است. لازمه صعود به اين قله افزايش سطح عمومي – تغيير نگرش نسبت به مواد است.

 اهداف تحقيق ( كلي و ويژه):

اهداف كلي : هدف كلي اين تحقيق عبارتست از ايجاد توجيه بيشتر در سازمانهاي مسئول و علاقمند آگاه نمودن عموم مردم به ويژه خانواده ها نسبت به عوامل موثر در كشيده شدن به سوي اعتياد است.

اهداف جزئي : ‌براي رسيدن به اهداف جزوي بررسي عامل و عوامل گرايش به سوي اعتياد عوامل مثل : وضعيت اقتصادي، دسترسي فرد به مواد، از هم گسيختگي خانواده، پايبندي به عوامل مذهبي، و … را لازم مي‌دانيم.

 

متغيرهاي تحقيق

ما در اين تحقيق از دو متغير تابع يا وابسته و متغير مستقل استفاده نموده ايم.

1- متغير تابع يا وابسته : متغير تابع همان گرايش به مواد مخدر است.

2- متغير مستقل : اختلالات خانوادگي – استفاده از مواد براي تفرح و معالجه دردهاي روحي و جسمي، فراواني و در دسترس بودن مواد مخدر، فقر تهدستي، بيكاري و عدم اشتغال به كار متغيرهاي مستقل ما هستند.

فرضيه ها يا پرسش هاي تحقيق :

به صورت فرض يا فرضهاي ويژه :

  • به نظر مي رسد هر چه فقر و تنگدستي در افراد بيشتر باشد گرايش به سوي اعتياد بيشتر است.
  • به نظر مي رسد هر چه اختلافات خانوادگي بيشتر باشد گرايش به سوي اعتياد بيشتر است.
  • به نظر مي رسد هر چه بيكاري و عدم امكان اشتغال بيشتر، باشد گرايش به سوي اعتياد بيشتر است.
  • به نظر مي رسد هر چه استفاده از مواد مخدر براي تفريح و معالجه هاي جسمي و روحي بيشتر باشد گرايش به سوي اعتياد بيشتر است.

 

به صورت پرسش يا پرسشهاي ويژه :

  • رابطه بين اقتصاد خانواده و اعتياد در مردان جوان شهر مشهد چيست؟
  • رابطه بين ميزان تحصيلات و اعتياد در مردان جوان شهر مشهد چيست؟
  • رابطه بين ميزان در آمد اشخاص و اعتياد آنان شهر مشهد چگونه است ؟
  • ارتباط بين محيط زندگي و اعتياد اينگونه افراد در شهر مشهد چگونه است؟

ادبيات يا پيشينه تحقيق :

تا كنون تحقيقات و پژوهشهاي فراواني توسط محققين و پژوهشگران در اين زمينه صورت گرفته است با اين حال ما نيز وظيفه خود دانستيم به عنوان عضو كوچكي از جامعه در شهرستان قاينات اطلاع رساني جامع و شفاف تري در زمينه علتها و معلولها مطرح نشده در گرايش به مواد مخدر در دست عموم قرار دهيم.

در اين تحقيقات سعي ما بر آن خواهد بود تا حد توان از منابعي جامع و نيز مصاحبه و گفتگو با افراد گرفتار به اين بلاي خانمان سوز و نيز پاي نشست فني  چند از افراد با تجربه و تهيه پرسشنامه هايي در اين زمينه آنرا در دسترس عموم قرار دهيم.

فصل دوم : پيشينة تحقيق

مقدمه :

بيشتر از هزاران سال قبل،‌از خواص بعضي از گياهان مخدر مطلع بوده و در مراسم مذهبي، جشن ها، مواقع خاص و يا درمان از آنها استفاده مي‌كرده است. مصرف گياهان مذكور از مسائل مهم اجتماعي محسوب نمي‌شده است.با افزايش قدرت كشورهاي سلطه طلب ،اتباع آنها براي كشف مناطق مناسب جهت گسترش مستعمرات، به اقصي نقاط دنيا سفر نمودند و با آشنايي با ملل و قبايل مختلف، برگ، گل، ريشه و ساقه گياهان مخدر را شناسايي و براي پيشبرد استثمار در مناطق مورد نظر، كشت و مصرف مواد مخدر مخصوصاً ترياك را متداول كردند زيرا اعتياد به مواد مخدر بهترين حربه براي منحرف نمودن افكار عمومي از مسائل سياسي و منافع ملي و به زانو درآوردن جوانان بود.

تعريف اعتياد :

دانشمندان با توجه به رشتة تخصصي خود‌. تعريف هاي گوناگوني از اعتياد كرده اند. در روانشناسي اعتياد، عادت كردن به چيزي به شرح زير است :

  • اعتياد به مواد مخدر ،‌نياز به مصرف يك مادة مخدر است كه در صورت عدم مصرف آن، حالات خاصي به وجود مي آيد كه گاهي براي معتاد غير قابل تحمل است.
  • افزايش مصرف مادة مخدر براي ايجاد همان حالت و كيفيتي كه در اولين بار استعمال مواد مخدر ميسر شده است.
  • اتكاء جسمي و رواني به مواد مخدر كه منجر به تلاش براي تهيه آن مي‌شود.

در پزشكي به جاي اصطلاح اعتياد معمولاً  كلمة وابستگي به مواد مخدر به كار  مي‌رود و معتاد كسي است كه از نظر رواني و جسمي‌به يك مادة مخدر وابستگي پيدا  مي‌كند. وابستگي رواني حالتي است شخص پس ازمصرف مادة مخدر، احساس آرامش، رضايت خاطر و لذت مي‌كند. وابستگي مذكور مهمترين عامل مصرف مكرر مواد اعتيادآور است. وابستگي جسمي عبارت از حالت انطباقي در بدن فرد مي‌باشد كه پس از استعمال مكرر مواد مخدر در بدن پديد مي آيد و در واقع بدن فرد نسبت به آن عادت مي‌كند و در صورت عدم استعمال، واكنش هائي از قبيل  دردهاي جسمي‌بروز مي‌كند .

سازمان بهداشت جهاني وابسته به سازمان ملل اعتياد را چنين تعريف كرده است :

معتاد فردي است كه در اثر استعمال مكرر و مداوم متكي به مواد مخدر و يا دارو و يا ساير مواد است و داراي مشخصات چهارگانه زير مي‌باشد :

اول : در اثر مصرف مكرر مواد و يا دارو عادت رواني ايجاد مي‌شود و اين عادت فرد را به علت نياز و تمايل رواني به سوي مصرف مواد مخدر و يادارو به حد وسواس تشويق و ترغيب نمايد .

دوم : براي نگهداري اثري كه منظور و مطلوب معتاد است مقدار مواد مصرفي افزايش يابد.

سوم : در اثر قطع مواد مخدر يا دارو، علائم خاصي در معتاد ظاهر گردد كه آن علائم بستگي به نوع مواد مخدر و داروي مصرفي دارد.

چهارم : اعتياد به مواد مخدر يا دارو براي فرد يا جامعه زيان آور باشد.

استعمال مواد مخدر به عنوان يك مسأله اجتماعي :

چرا و چگونه اعتياد به مواد مخدر يك مسأله اجتماعي شمرده مي‌شود. پاسخ چنين پرسشي بيشتر مربوط به نظر افراد و تجربه شخصي آنان است. در جامعه ما بسياري از مواد مسأله‌ساز تلقي مي‌شوند زيرا كه اغلب آنها افراد را ناكار مي‌سازند و توانائي آنان را براي ساماندهي امور خويش، اداره زندگي شخصي و خانوادگي دچار اختلال مي‌كنند. چنين پيداست كه پاره‌اي از مواد مخدر سبب مي‌شوند كه معتاد حرمت ارزش‌هاي اخلاقي و جبر هنجارهاي جامعوي را پاس ندارند و در نتيجه قوانين را زير پا گذارند، با پرخاش خويش موجبات آزار همگنان خود را فراهم آوردند و در نهايت دست به جرايم و جنايات آشكار يا پنهان مالي يا جاني بزنند. شايد خطرناكترين مواد مخدر انواع افيونيات باشند كه موجب وابستگي رواني معتاد به مصرف ماده مخدر (تخديركننده) مي‌شود.

ما هنوز در دوره‌اي هستيم كه تصوير يك «معتاد محكوم است» «معتاد مظنون است» «معتاد قابل اعتماد نيست» «معتاد مجنون است» در جامعه ما بدون اين كه بيان كرده باشند رواج دارد؛ تا شايد بتوان از شيوع آن جلوگيري كرد و اجراي قوانين را تشديد نمود. اگر امروز، نسل جوان ديگر به شعارهاي ضد اعتياد اعتقادي ندارند بدين سبب است كه انواع جديدي از مواد و فراشدهاي مخدر در اختيار آنان قرار مي‌گيرد. كلاً در جامعه ما هنوز اين اجماع وجود دارد كه موادمخدر اثرات مخربي روي جان و جسم افراد بجا مي‌گذارند. بهر صورت اشخاصي كه مواد مخدر را بعنوان مكيف، خلسه‌آور، تقويت جنسي، رسيدن به «عالم هپروت» «از قال گذشتن به حال رسيدن» «خود را در هفت آسمان ديدن» تلقي مي‌كنند در جوامع شهري پراكنده هستند كه به تدريج به اعتياد و وابستگي به موادمخدر يا مسكرات مبتلا مي‌شوند.

 

 

 

در صورت تمایل شما می توانید مقاله علل گرایش جوانان به اعتیاد را به قیمت 14900 تومان از سایت فراپروژه دانلود نمایید. اگر در هر کدام از مراحل خرید یا دانلود با سوال یا ابهامی مواجه شدید می توانید از طریق آدرس contact-us@faraproje.ir و یا ارسال پیامک به شماره: 09382333070 با ما در تماس باشید. با اطمینان از وب سایت فراپروژه خرید کنید، زیرا پشتیبانی سایت همیشه همراه شماست.

آیا این مطلب را می پسندید؟
http://faraproje.ir/?p=8028
اشتراک گذاری:
فراپروژه
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد دانلود مقاله علل گرایش جوانان به اعتیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.