۱۳
۱۳۹۹
دانلود مقاله فرهنگ قوم کرد
مردم کُرد، قوم ایرانی هستند که در بخشهایی از خاورمیانه و آسیای مرکزی و در ایران به ویژه در شمال شرق و غرب ایران زندگی میکنند کردها در سراسر ایران در استانهای ایلام، آذربایجان غربی، بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، همدان… پیشنهاد می کنیم ادامه این مطلب مفید و ارزشمند را در مقاله فرهنگ قوم کرد دنبال نمایید. این فایل شامل ۱۸ صفحه و در قالب word ارائه شده است.
مشخصات فایل فرهنگ قوم کرد
عنوان: فرهنگ قوم کرد
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : ۱۸
حجم فایل : ۵۵ کیلوبایت
بخشی از مقاله فرهنگ قوم کرد را در ادامه مشاهده خواهید نمود.
پیشینه واژه کرد
ریشه واژه کرد به درستی مشخص نیست رینولدز بر این باور است نام کرد از واژه کوردو که برای نخستین بار در یک سنگنبشته سومری مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد با عنوان “زمین کار-دا” آمده است در ارتباط است.کوردواز نظر ریشه شناسی مربوط به اصطلاح آشوری اورارتو که همان آرارت میاشد است به باور آستریان ، منطقیترین توضیح این است که این واژه با کیرتیها (یک قبیله باستانی) در ارتباط باشد واژه کرد به صورت (کورت) در متون پارسی میانه دیده میشود و از پارسی میانه به زبان عربی به صورت “کرد” انتقال یافته است
پس از حمله اعراب به ایران، ایرانیان دست به شورشهای متعدد و مقاومت زدند. مثلا محمد بن جریر طبری مینویسد: در همین روز خبر رسید که «موصل» بشوریده و کردان در آنجا پراکندهاند. مُسَیببن زُهیر، حاکم کوفه، که دوست یحییبن خالد برمکی بود، به منصور خلیفه عباسی پیشنهاد کرد که کار خواباندن شورش کردان را به خالد برمکی واگذارد که «او برای خواباندن آن شورش تواناست». منصور این پیشنهاد را پذیرفت و خالد را به حکومت موصل برگماشت… غالب مورخان و جغرافیانویسان قدیم مانند اصطخری و ابن بلخی و مسعودی مورخ نامدار پس از اسلام، واژهٔ کرد را در دوران تاریخی پس از حمله اعراب به ایران به معنای کوچنشینان ایرانیتبار به کار برده اند
شرفالدین بدلیسی حدود کردستان را در روزگار صفوی و در کتاب شرف نامه خود ذکر میکند و در شرفنامه سرزمین کردستان و حکام کرد را برمیشمارد احمد کسروی، در شیخ صفی و تبارش، تاریخ تبار و زبان مردم آذربایجان مینویسد: پیش از صفوی هیچ شاعر ترک گویی در آذربایجان پیدا نشد و همگی مردم هر که ماد و آریایی تبار بودند به زبان پهلوی آذری گفتگو میکردند که همانند فارسی و لری و کردی بود در دوران اسلامی واژه کرد به معنای رمه گردانان و کوچنشینان ایرانیتبار بکار رفته است و طوایف دیگر ایرانی را نیز “کرد” نامیده اند از دوران سلجوقیان، مناطق وسیع کوهستانی غرب فلات ایران کردستان نام میگیرد.
اما معنای اجتماعی واژه کرد هنوز ادامه دارد و شرف خان بدلیسی کردها را بر اساس شیوه زندگی و اجتماعی نزدیک، به چهار نوع بر اساس زبان تعریف میکند: کلهر، گوران و کرمانج اما او مردمان رعیت که چنین شیوه زندگی را نداشتند یا جزو قبیله ای نبودند را کرد حساب نمیکند. مینورسکی نیز در رابطه با این عبارت شرفخان بدلیسی بر این نظر است که تنها کرمانجی و شاید کلهری را امروز بتوان جزو زبانهای کردی دانست، اما لری و گورانی از زبان کردی جدا هستندآنچه که روشن است، تحول واژه کرد از یک معنی اجتماعی و شیوه زندگی گروه های مختلف ایرانی تبار به معنی قومی امروز آن بسیار طول کشید.
تاریخ کردها
به طور کلی از بدو تاریخ کوههای بالای میانرودان مسکن و جایگاه مردمی بودهاست که با امپراتوریهای جلگهها یعنی امپراتوریهای بابل و آشور در جنگ بودهاند و گاه آنها را شکست میدادهاند. مادها پس از ورود به زاگرس اقوام بومی آنجا یعنی کاسیها و لولوبیان و گوتیان و دیگر اقوام آسیانی را در خود حل کردند و زبان خود را در منطقه رواج کامل دادند.
زبانهای کردی(سورانی/کرمانجی) با سایر زبانهای ایرانی مانند فارسی و بختیاری و تالشی و گیلکی و بلوچی از یک ریشه واحد هستند گرنوت وینفوهر بیشتر کردی را نزدیک به زبان پهلوی اشکانی میداند در دورههای تاریخ، منطقه کردستان بخشی از امپراتوریهای ماد، هخامنشی، سلوکی، اشکانی و ساسانی گشت. در زمان ساسانیان منطقه امروزی عراق را ناحیه آسورستان یا دل ایرانشهر مینامیدند. بیشتر بخش شرقی منطقه امروزی کردستان عراق در زمان ساسانیان در استان شادپیروز قرار داشت. پروفسور ان لمبتون در تاریخ ایلات ایران از قول ابن بلخی مینویسد: کردان زبدگان لشکر ساسانی بودند تمام سرزمین کردستان یکی از ایالات ایران بودهاست. در جنگ چالدران (۱۵۱۴ میلادی) بر اثر شکست ایران در برابر امپراتوری عثمانی بخش بزرگی از کردستان از ایران جدا شد و نصیب امپراتوری عثمانی گردید.
امپراتوری عثمانی سالها بر بخش جداشده سرزمین کردستان از ایران، فرمانراندند تا اینکه با پایان جنگ جهانی اول و نابودی امپراتوری عثمانی متصرفات آن: سرزمین کردستان، سرزمینهای عربی، آسیای کوچک و بالکان تدریجاً تقسیم و یا مستقل گردیدند. بخش جدا شده سرزمین کردستان از ایران، در نقشهٔ جغرافیای امروزی در سه کشور ترکیه، عراق، و سوریه قرار میگیرد استفاده از نامهای مادی که مستقیما به پادشاهان و سرداران ماد یا اعلام فرهنگی آنها مرتبط است در نامهای کردی به وفور کاربرد دارد. از نامهای کردی مورد استفاده در بین مردم که با تاریخ ماد مرتبط است میتوان به: آباکو آترین آتوی آرباکو آرتیکا و… همه این نامهای از مدخل ۱ تا ۴۰ یکی از کتب مربوط به نامهای کردی و بخش حرف آ برداشت شده که خود ناشی از وسعت این نامها است.
جمعیت و سرزمین کردستان
به علت اینکه آمارگیری دقیقی از جمعیت کردها انجام نگرفته تمام آمارهای ارائه شده تخمینی هستند. بنا بر برآوردهای غیررسمی جمعیت و مساحت این منطقه به طور تقریبی در سال ۲۰۰۹، ۲۸٬۵ تا ۳۰ میلیون تن در منطقهای به وسعت ۱۹۰۰۰۰ کیلو متر مربع است. ناحیه زیست کردزبانها عمدتاً کوهستانی است که از شرق به دامنههای شرقی کوههای زاگرس منتهی میشود.
از این قسمت به طرف جنوب و حد فاصل همدان و سنندج امتداد مییابد. در طرف جنوب هم کرمانشاه، و بخشهایی از ایلام و از طرف دیگر به کرکوک و موصل ختم میشود. از شمال به طرف ماردین، ویرانشهر و اورفه امتداد یافته، آن گاه از شمال به طرف ملاطیه و حوزه رود فرات میرود تا به کمالیه میرسد. در قسمتهای شمالی کردستان محدود به کوهستانهای مرگانداغ و هارالداغ است که به طرف ارزنجان و ارزروم امتداد مییابد.
در صورت تمایل شما می توانید مقاله فرهنگ قوم کرد را به قیمت ۱۲۹۰۰ تومان از سایت فراپروژه دانلود نمایید. اگر در هر کدام از مراحل خرید یا دانلود با سوال یا ابهامی مواجه شدید می توانید از طریق آدرس contact-us@faraproje.ir و یا ارسال پیامک به شماره: ۰۹۳۸۲۳۳۳۰۷۰ با ما در تماس باشید. با اطمینان از وب سایت فراپروژه خرید کنید، زیرا پشتیبانی سایت همیشه همراه شماست.
فرستادن دیدگاه
رشته تحصیلی
تازه ترین مطالب
- دانلود مقاله اثر عصاره الکلی دانه های Daucus carotas بر سطح سرمی گلوکز،انسولین، کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتئین ها، فاکتورهای عملکرد کبدی و کلیوی در موشهای صحرایی نر مبتلا به دیابت نوع I
- دانلود مقاله بررسی سطوح كود نيتروژن با پوشش گوگردی و اوره بر ميزان خصوصيات رشدی، جذب عناصر، خصوصيات اكوفيزيولوژيک و درصد اسانس نعناع
- دانلود مقاله بررسی اکوتیپ های مختلف گیاه Allium hirtifolium از دیدگاه مولکولی و مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی
- دانلود مقاله تغييرات محتوای آمينواسيدهای آزاد، تركيبات فنلی و تركيبات ايميدازولی در دانه های در حال رويش سويا تحت اثر تنش شوری اسمزی و ژيبرلين
- دانلود مقاله بررسی روشهای مختلف آبياری بر روی برخی صفات مرفولوژيک و فيزيولوژيک برنج
- دانلود مقاله بررسی اثر بقایای گیاهی کلزا, خاک ورزی و مقدار کود نیتروژن برکشت دوم پنبه
- دانلود مقاله کشت بافت های گیاهی
- دانلود مقاله ساخت و فرمولاسيون گرانول جوشان پوسته دانه اسفرزه
- دانلود گزارش کارآموزی بررسی ارقام مختلف پنبه
- دانلود گزارش کارآموزی زراعت و اصلاح ذرت
- دانلود مقاله بررسی اثرات تنش خشكی در مراحل انتهايی رشد بر صفات زراعی و شاخص های رشد ارقام بهاره كلزا
- دانلود مقاله بررسی فيزيولوژيک تحمل به تنش كم آبی در ژنوتيپ های بهاره كلزا
- دانلود مقاله مطالعاتی پراكنده در مورد حشره شناسی كشاورزی و آفات گياهی بانضمام UAV،GPS ،GIS و نقش آنها در حفظ گياهان
- دانلود مقاله بررسی تاثير عوامل مديريتی بر صفات اقتصادی گله های مرغ مادر گوشتی
- دانلود مقاله آماده سازی محیط کشت
- دانلود مقاله زراعت برنج
- دانلود مقاله بررسی تولید و مراحل فنولوژی گیاه دارویی سرخارگل
- دانلود مقاله مروری بر پژوهش های انجام شده در مورد بيماريهای زيتون در ايران
- دانلود مقاله اتم در خدمت كشاورزی و منابع طبيعی
- دانلود مقاله تنش شوری در گياهان
آخرین سوالات پاسخ داده شده
- دانلود پاورپوینت عایق های ساختمانی در
- دانلود پاورپوینت عایق های ساختمانی در
- دانلود گزارش كار آزمايشگاه فيزيك ۲ اندازه گيری قانون اهم در مقاومت سری و موازی در
- دانلود پاورپوینت دین مسیحیت در
- دانلود پاورپوینت دین مسیحیت در
- دانلود گزارش كار آزمايشگاه فيزيك ۲ اندازه گيری قانون اهم در مقاومت سری و موازی در
- دانلود پروژه تحلیل سیستم مدرسه غیر انتفاعی در
- دانلود پروژه تحلیل سیستم مدرسه غیر انتفاعی در
پشتیبانی سایت
