0
0

دانلود مقاله تاثير تغذيه بر پيشرفت تحصيلی

563 بازدید

دانش آموزانی که ما در مدرسه با آنان روبه رو می شویم از دوران نوزادی و کودکی گذر کرده اند و از نظر وضعیت تغذیه ای یکی از مهم ترین دوران زندگی خود را پشت سرگذاشته اند . دوران جنینی و سال اول تولد یکی از مهم ترین دوران رشد کودک … پیشنهاد می کنیم ادامه این مطلب مفید و ارزشمند را در مقاله تاثير تغذيه بر پيشرفت تحصيلی دنبال نمایید. این فایل شامل 150 صفحه و در قالب word ارائه شده است.

مقاله تاثير تغذيه بر پيشرفت تحصيلی

مشخصات فایل تاثير تغذيه بر پيشرفت تحصيلی

عنوان: تاثير تغذيه بر پيشرفت تحصيلی
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 150
حجم فایل : 308 کیلوبایت

بخشی از  مقاله تاثير تغذيه بر پيشرفت تحصيلی را در ادامه مشاهده خواهید نمود.

مقدمه

نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد.احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور میکند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند.

تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می سازد و به تندرستی و طول عمر می انجامد،بلکه با تاثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می گردد.

تر کیب شیمیائی غذای انسان باید شامل پروتئین ها، چربی ها، کربوهیدرات ها، مواد معدنی ، ویتامین وآب باشد تا رشد و سلامت یاخته های بدن تامین شود.این مواد با تغییراتی که در لوله گوارش حاصل میکند قابل جذب می شوند و برای تامین احتیاجات حیاتی مورد استفاده یاخته های بدن قرار میگیرند.

تمام موجودات زنده برای آنکه بتوانند به زندگی خود ادامه دهند ،احتیاج به غذا دارند.خواه این موجود زنده انسان باشد یا یک حیوان و یا حتی یک موجود بسیار کوچک ذره بینی مانند میکروب و…..

از طرفی هر روز تعدادی از سلولهای بدن می میرندو باید سلولهای تازه جای آنها را بگیرند برای این منظور باید سلولها مواد لازم را از غذا بدست آورند.همچنین حفظ گرمای طبیعی بدن -که در موقع سلامت همیشه ثابت است-،مبارزه با میکروب ها و عوامل بیماری زا،رشد روزانه مو و ناخن،کار قلب و دستگاه تنفس ،حرکات بدن،قدرت کار و فعالیت انسان و حتی کارهای فکری هم در گروی دریافت کافی مواد غذائی میباشد.

معمولا غذائی که انسان مصرف میکند از مواد مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:

مواد قندی و نشاسته ای یا کربوهیدرات هاو مواد چربی که انرژی زاهستند و انرژی روزانه را تامین میکنند، مواد پروتئین جهت نگهداری و ترمیم بافتها و ساختتن بافتهای جدید لازم است، ویتامین و مواد معدنی و آب انرژی زا نیستند- کالری ندارند-ولی برای رشد طبیعی مورد نیاز می‌باشند.دریافت ناکافی آنها باعث بروزکندی رشد،اختلالات خونی وعدم استحکام استخوانها میشود(دانشنامه رشد).

احتیاج انسان به غذا در مراحل مختلف فیزیولوژیکی متفاوت میباشد و از احتیاج نگاهداری یک شخص بالغ تا نیاز در سنین مختلف مانند دوران رشد،زمان بارداری و شیردهی و نیز به هنگام بیماری تغییر میکند.مقدار احتیاج به انرژی نیز بر حسب سن،جنس،کار عضلانی،شرایط زندگی و آب و هوا متفاوت خواهد بود.

انسان مواد غذائی موردنیازخود را از گیاهان و جانوران و منابع طبیعی تامین میکند و ترکیب شیمیائی غذای او شامل ویتامین،کربوهیدرات ها ، پروتئین ها، چربی ها ،مواد معدنی و آب و الکترولیتها میباشد.

اهمیت یک تغذیه خوب جزء کشفیات جدید نیست 400 سال قبل از میلاد، هیپوکریتس فیلسوف بزرگ یونان باستان گفت : (بگذارید غذا داروی شما باشد و داروی شما غذا)

امروزه نقش تغذیه خوب بیشتر از هر زمانی اهمیت پیدا کرده حد اقل 4 مورد از 10 مورد علت مرگ و میر دنیا بیماری های قلبی و عروقی- سرطانها- سکته ها و دیابت مستقیماً در ارتباط به روش خوردن خود ما بستگی دارد. رژیم های غذایی در چنین شرایطی کاملاً اثر گذار هستند. در حالی که رعایت یک رژیم غذایی ناصحیح و غلط منجر به مرگ بر اثر بیماری های بالا می گردد. تغذیه و خوردن صحیح در چنین وضعیت هایی کلید اصلی و اساسی حفظ سلامت است.

البته غذا بتنهایی یک کلید طولانی مدت برای یک زندگی سالم نیست تغذیه خوب بایستی قسمتی از یک سبک زندگی سلامت باشد (اصل عمده) و سایر موارد مانند ورزش و تحرک منظم روزانه- ترک سیگار- مصرف الکل اضافی- کنترل استرس های زندگی- جلوگیری از آلودگی ها و آلاینده های محیطی نیز در سبک زندگی سلامت دخالت مستقیم دارند. و عامل ژنتیکی و زمینه های ارثی نیز می تواند خطرات سلامتی را مساعد سازد.

شما آنچه که مصرف می کنید و چگونه مصرف می کنید و چه مدت تکرار نمائید در سلامت شما دخالت دارند.

مثلا آرترواسکلروز (سخت شدن شریانها) می تواند از بچگی شکل گیرد این روند را می توانید متوقف سازید یا معکوس نمایید. البته اگر در رژیم غذایی و سبک زندگی خود تغییر ایجاد نمایید.

لاغر و ضعیف شدن استخوانها نتایجی از استئوپروزیس است اگر شما کلسیم کافی مصرف نمایید و سطح VITD کافی باشد همراه با ورزشهای وزنی می توانید روند پیدایش و شکل گیری استئوپروزیس را کاهش دهند.

شما ممکن است به طور ژنتیکی مستعد دیابت باشید اگر شما وزن خود را در رنج سلامت کنترل نمایید و رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم داشته باشید بیماری هرگز به شما آسیب نخواهد زد. کلید یک تغذیه خوب تعادل- تنوع- میانه روی است .

نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهم‌ترین عامل بقای زندگی و طول عمر می‌باشد. احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور می‌کند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند.

تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می‌سازد و به تندرستی و طول عمر می‌انجامد، بلکه با تأثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می‌گردد.

ترکیب شیمیائی غذای انسان باید شامل پروتئین‌ها، چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها، مواد معدنی، ویتامین و آب باشد تا رشد و سلامت یاخته‌های بدن تأمین شود. این مواد با تغییراتی که در لوله گوارش حاصل می‌کند قابل جذب می‌شوند و برای تأمین نیازهای حیاتی مورد استفاده یاخته‌های بدن قرار می‌گیرند(سايت دانشنامه رشد).

تاریخچه تغذیه

تا اوایل سده ۱۹ مفهوم غذاخوردن فقط پرکردن شکم بود و احساس گرسنگی بشر را وادار می‌کرد تا آنچه را در دسترس خود می‌دید بدون توجه به کمیت و کیفیت آن مصرف کند. شهرنشینی و تشکیل اجتماعات باعث ایجاد تغییرات زیادی در طرز تغذیه بشر شده‌است. اولین اجتماعات و شهرها در میانرودان، آسیای غربی، مصر و یونان بوجود آمدند. شهرنشینهای اولیه کشاورزی و دامپروری را به خوبی می‌دانستند و برای تغذیه خود از محصولات متنوع استفاده می‌کردند. ایران نخستین کشور جهان است که انسان اولیه در آن به کشاورزی و پرورش دام پرداخته‌است. (دو تن از متخصصین به نامهای آرتور کیت و دکتر ارنست هرتسفیلد در کتابی به نام صنایع ایران ثابت کرده‌اند که کشاورزی و تمدن از فلات ایران شروع شده‌است). در حفاریهایی که در بعضی از نقاط ایران نظیر شوشتر، دامغان، تخت جمشید و تپه سیلک کاشان به عمل آمده نشان می‌دهد که تاریخ کشاورزی در ایران متجاوز از ۶۰۰۰ هزار سال است.

تاریخچهٔ تغذیه در یونان نشان می‌دهد که مردم یونان باستان برای تغذیه اهمیت زیادی قائل بودند و این جمله به آنان منسوب است که: «برای تقویت روح هرگز جسم را نباید فراموش کرد و باید مردم را با ورزش و غذای مناسب تربیت کرد.» شواهد نشان می‌دهد که در زمانهای قدیم مردم یونان بیشتر از گیاهان تغذیه می‌کردند و مصرف گوشت گوسفند، پرندگان، شکر، لبنیات و ماهی نیز در بین بعضی از طبقات اجتماع معمول بوده‌است. همچنین روغن زیتون را بسیار دوست داشته و مصرف می‌کرده‌اند.

در روم قدیم مردم کشاورزی می‌کردند و از غلات، بقولات و میوه و بعضی از انواع سبزیها تغذیه می‌کردند. غلات غذای اصلی آنها را تشکیل می‌داد و مصرف گوشت منحصر به طبقة اشراف بود. در دورانهای بعد یعنی پس از استقرار امپراتوری در روم وضع تغذیة مردم تغییر کرد و رومیان بعد از فتوحات مختلف از تغذیه مردم سرزمینهای فتح شده تقلید کرده و در این راه جانب افراط می‌پیمودند. البته این طرز تغذیه مربوط به طبقات مرفه و اعیان بود درحالیکه مردم عادی تغذیه ساده‌ای داشتند. در این زمان حتی کتب آشپزی نیز در روم منتشر شده که کتاب Deipnosphistae اثر Athenaeus در قرن دوم میلادی چاپ شده و طرز تهیه غذاهای گوشتی، سبزیها و اطلاعات دیگری در آن شرح داده شده‌است.

در مورد رژیمهای غذایی آغاز پیدایش آن به لوحه ای متعلق به سال ۱۹۰۰ قبل از میلاد مسیح در ناحیه سومر مربوط می‌شود که در آن برنامه غذایی یک کودک نوشته شده و در حال حاضر در موزه باستان‌شناسی استانبول نگهداری می‌شود.

طی دورانهای مختلف تاریخ و از دیدگاه مذاهب گوناگون، رژیمهای غذایی حائز اهمیت بسیار بوده و در بسیاری از کتب مذهبی مطالبی در زمینة تغذیه در دوران بارداری، شیردهی و روزه منعکس شده‌است. بقراط غالباً نصایح و توصیه‌هایی در زمینه مصرف یا عدم مصرف بعضی از غذاها به بیماران خود می‌کرده‌است و اکثر پزشکان یونان باستان رژیم درمانی را به عنوان بخش مهمی از معالجة بیماریها بکار می‌بردند.

زکریای رازی که از دید عده زیادی پدر علم تغذیه و رژیمهای غذایی کودک شناخته شده توصیه‌های مختلفی در زمینة رژیمهای غذایی دارد. همچنین در کتاب حفظ الصحه اثر اسرف بن محمد در زمینه تغذیه و رژیم در دوران مختلف زندگی مطالبی سودمند عنوان شده‌است.

با وجود اهمیت زیاد این رشته در حفظ سلامت انسان از گذشته تا حال داشته، ولی تا سالهای پایان جنگ جهانی اول هیچ سازمانی که رسما در این زمینه فعالیت کند وجود نداشت، تا اینکه در سال ۱۹۱۷ نخستین انجمن مربوط به رژیم‌دانان توسط گروهی از کارشناسان تغذیه امریکا تأسیس شد. این انجمن برای اولین بار مجله علمی رژیم شناسان را در سال ۱۹۲۵ منتشر کرد. و به تدریج دامنه فعالیت خود را در زمینه مدیریت خدمات غذایی مراکز تغذیه توسعه داد.

 

فهرست مطالب مقاله تاثير تغذيه بر پيشرفت تحصيلی, در ادامه قابل مشاهده می باشد.

  • چكيده
  • فصل اول
  • مقدمه
  • بيان مسئله
  • هدف از اجراي طرح
  • فرضيه
  • تعريف متغيرها
  • فصل دوم
  • مقدمه
  • تاريخچه
  • تعريف تغذيه
  • تحولات غذا در طول تاريخ
  • وعده هاي غذايي
  • انواع غذاهاي توليد شده
  • تعريف صبحانه
  • تجارت غذا
  • تغذيه و سلامتي
  • تحولات اخير غذا
  • رابطه غذا و سلامتي
  • ارتباط تغذيه با هوش كودكان
  • تاثير تغذيه بر نوجواني
  • كم خوني و فقر آهن و اثر آن بر قدرت يادگيري
  • ميزان كالري مورد نياز بدن
  • نقش صبحانه در سلامتي
  • اختلالات غذا خوردن
  • رفتارهاي غذايي
  • نقش تغذيه در استرس
  • سوءهاضمه و نفخ
  • مشكلات نغذيه
  • ويژگيهاي جديد مواد خوراكي
  • تعريف يادگيري
  • يادگيري كلامي
  • يادگيري حركتي
  • يادگيري مشاهده اي
  • يادگيري اجتنابي
  • يادگيري تصادفي
  • يادگيري نهفته
  • تعريف نظريه يادگيري
  • تاريخچه يادگيري
  • سير تحولي و رشد يادگيري
  • نظريات رفتاري
  • نظريات شناختي
  • نقش و تاثير يادگيري در زندگي
  • ارتباط يادگيري با ساير علوم
  • كاربرد هاي يادگيري
  • انواع تكنيك هاي يادگيري
  • چرخه يادگيري
  • سبك هاي يادگيري
  • ديدگاه هاي مختلف نسبت به يادگيري
  • رويكرد هاي آموزشي
  • اصول يادگيري موءثر
  • يادگيري تقويتي
  • نقش تغذيه بر يادگيري
  • تاثير صبحانه بر يادگيري
  • چگونگي تاثير غذاهاي حاوي پروتيين بر يادگيري
  • چگونگي تاثير وضعيت بهداشت و تغذيه ي دانش آموزبر توانايي
  • تاثير تغذيه بر يادگيري و حافظه طولاني تر
  • تاثير مايعات بر يادگيري
  • تاثير مشكلات تغذيه بر يادگيري دانش آموزان
  • مشكلات تغذيه اي،كم خوني و فقر آهن و تاثير آن بر قدرت فراگيري
  • كمبود يد و يادگيري دانش آموزان
  • نقش تغذيه مناسب در يادگيري
  • عوامل تقويت حافظه
  • تاثير تغذيه بر يادگيري دانش آموزان
  • الگوهاي فرهنگي غذا
  • تاثير ورزش و تغذيه بر افزايش هوش
  • وظايف برخي سازمانهاي جهاني در مورد تغذيه
  • تغذيه و سلامت كودكان
  • تغذيه و رشد شناختي
  • يادگيري و تغذيه در كودكان
  • يادگيري مبتني بر مغز
  • فصل سوم
  • جامعه مورد تحقيق
  • روش نمونه گيري
  • معرفي ابزار تحقيق
  • نحوه طرح و اجراي آزمون
  • مدل آماري
  • فصل چهارم
  • محاسبه داده هاي آماري
  • بيان فرض تحقيق
  • تفسير نتيجه تحقيق
  • فصل پنجم
  • بحث و نتيجه گيري
  • محدوديت ها و پيشنهادات
  • خلاصه تحقيق

 

 

 

در صورت تمایل شما می توانید مقاله تاثير تغذيه بر پيشرفت تحصيلی را به قیمت 12500 تومان از سایت فراپروژه دانلود نمایید. اگر در هر کدام از مراحل خرید یا دانلود با سوال یا ابهامی مواجه شدید می توانید از طریق آدرس contact-us@faraproje.ir و یا ارسال پیامک به شماره: 09382333070 با ما در تماس باشید. با اطمینان از وب سایت فراپروژه خرید کنید، زیرا پشتیبانی سایت همیشه همراه شماست.

آیا این مطلب را می پسندید؟
http://faraproje.ir/?p=6669
اشتراک گذاری:
فراپروژه
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد دانلود مقاله تاثير تغذيه بر پيشرفت تحصيلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.