0
0

دانلود تحقیق انقلاب ایران و جهان امروز

726 بازدید

انقلاب ایران پایان نیافته است . بازماندگان متفق انقلابی که در فوریه 1979 قدرت را به دست آوردند ، ناظر بر انحلال نظام سیاسی سلسله پهلوی و ساختار اقتصادی ایران بودند ، اما نه تنها نتوانستند قابلیتهای هماهنگی در اداره امور از خود نشان بدهند. اگر به دنبال تحقیقی جامع و مفید درباره انقلاب ایران می گردید پیشنهاد می کنیم تحقیق انقلاب ایران و جهان امروز را حتما دانلود نمایید. این فایل از 109 صفحه تشکیل شده و در قالب word ارائه می گردد.

تحقیق انقلاب ایران و جهان امروز

مشخصات  فایل تحقیق انقلاب ایران و جهان امروز

عنوان :  تحقیق انقلاب ایران و جهان امروز
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 109
حجم فایل : 408 کیلوبایت

بخشی از تحقیق انقلاب ایران و جهان امروز را در ادامه مشاهده خواهید نمود.

ایران بر حسب تئوری و عمل انقلاب

از نظر تئوری مهمترین پرسش این است که اگر توسط کسانی که درگیر وقایع بودند ، سیاست و تدبیر دیگری اتخاذ می گردید ، آیا انقلاب ایران قابل پیش گیری بود و یا حداقل امکان داشت به راهی که کمتر افراطی و ویران کننده باشد سمت داده شود . از سال 1963 تا 1978 طی 15 سال توسعه و پیشرفت در ایران ، همه کس از نظر مادی منتفع گردید ، برخی کمتر و برخی بیشتر . هر چند که توده های مردم از نظر روانی با ساختار حکومت بیگانه شدند . مردم متوجه گردیدند که از داشتن حق اظهار عقیده موثر در امور سیاسی مملکت محروم شده اند و یا نسبت به دیگران به صورت اتباع درجه دوم در آمده اند . چیزی که در ایران اتفاق افتاد موید این نظر است که انقلاب زمانی به وقوع نمی پیوندد که شرائط زندگی در بدترین وضع باشد ، بلکه هنگامی حادث می شود که وضع رو به بهبودی می رود اما با انتظارات هماهنگ نگاهداشته نمی شود . اگرچه شاه قولهای زیادی داد اما دولت در اجرای آن سرعت کافی به خرج نداد ، و مهم نبود که اوضاع چقدر بهبود یافته. بدین ترتیب هنگامی که سیاست توسعه اقتصادی با دوران متلاطم سالهای1977و1978مواجه گردید،هر کس از هر قشر وطبقه اجتماعی بیشتر به سویی گرایش پیدا کرد که با پرسیدن “برای من چه کاری انجام دادهاید؟” شاه را برای کمبودهای درمان ناپذیر مقصر بداند. و…

چگونه یک نظام سیاسی فرو می ریزد

بسیاری استدلال کرده اند که شاه باید برای حفظ نظام سیاسی پهلوی با قدرت کامل عمل می کرد. در حالی که شاه به دلایل خاص خود از ارتش جلوگیری به عمل آورد.- به دلیل عدم تمایل در قتل عام مردم و ترس از این که با اعمال خشونت، پسرش نتواند جانشین او بشود- به علت تسلط شاه بر جریانات تصمیم گیری، رهبران دستگاه حاکمیت مایل نبودند که بدون اطمینان از جانب شاه شخصا دست به عمل بزنند. از 1963 تا 1978 شاه تمام قدرت سیاسی و تصمیم گیری را در اختیار خود گرفت. سیاستمدارانی که از اعتبار برخوردار بودند و برای حفظ شاه، مهارت سیاسی داشتند و او را از مشکلات آگاه می کردند یا مرده بودند و یا از نظر سیاسی بی اثر شده بودند. هنگامی که فشار بالا گرفت، اکثر نخبگان به کشورهای خارج کوچ کردند و برای اقامت همیشگی خود جوامعی را برگزیدند که ارزشهای حاکم بر آن جوامع بالاتر از ارزشهایی بود که برای ایجاد آن در کشور خود کوشیده بودند، به خصوص که پس از پیروزی، بنیادگرایان همه آنچه را که نخبگان ایجاد کرده بودند خنثی کردند. و…

شاه چه می توانست بکند؟

 پاره ای استدلال می کنند که جز سرکوبی جنبش چریکی به هنگام شروع عملیات در آغاز سال 1970 چاره ای نداشت. تا آن زمان شاه کشور را با ابزار سیاسی اداره می کرد- ریشخند کردن این، اغوا کردن آن و رشوه دادن به دیگری- و از نیروی نظامی به عنوان یک وسیله برای کنترل کشور استفاده میشد. همچنان که توجه شاه به مسایل بین المللی معطوف گردید و گروهههای شورشی جسورتر شدند، شاه به ساواک بیشتر متکی گردید و عملا می گفت « خودتان مشکل را حل کنید و مزاحم من نشوید». ساواک دستور را با شدت اجرا کرد و کسانی که نارضایتی اندکی داشتند با خشونت به اردوی مخالفین رانده شدند. به هر حال، مخالفین زمانی واقعا نیرومند شدندکه شاه در سال 1977 تصمیم گرفت به مردم اجازه دهد تا در فعالیتهای سیاسی مشارکت بیشتری داشته باشند. و…

نفی تجدد از سوی انقلابیون

اکثریت عظیمی از ایرانیان به منظور « پاکسازی» سیاست پیشرفتهای اقتصادی ایران ائتلاف انقلابی را پشتیبانی کردند و نه برای معکوس کردن جریان پیشرفت آن. اما بنیادگرایان اسلامی اطراف خمینی آنچه را که در جامعه ایران «غرب زدگی» می نامند رد می کنند و به جای آن درصدد بازگشت به راههای کهنه و نفی همه کوششهای نوسازی هستند. حزب جمهوری اسلامی توانایی دگرگون کردن سیاستهای اقتصادی شاه را دارد اما کمتر سیاست سودمندی دارد که جای آن را بگیرد. احتمال داده نمی شود که مخالفت با نوسازی به عنوان یک سیاست قابل دوام باقی بماند. سال 1979 تولید ناخالص ملی حداقل 20 تا 25 درصد کاهش یافت و این تنزل در سال 1980 بسیار بیشتر بود. و…

تاثیر انقلاب اسلامی بر سایر ملل

از هم پاشیدگی اقتصادی و اجتماعی ایران ابتدا بر مقدار نفت ایران در بازار جهانی اثر گذاشت که بعد از سپتامبر 1980 به پایین ترین سطح خود رسید. بعد از تولید  5 تا 1/6 میلیون بشکه بین سالهای 1974 و 1978 ، در سال 1979 روزانه به 800 هزار تا یک میلیون و دویست هزار بشکه سقوط  کرد و هنگامی که جنگ عراق آغاز شد روزانه به مقداری در حدود 500 هزار بشکه رسید که به سختی نیاز داخلی کشور را  تامین می کرد ایران که زمانی دومین تولید کننده ی بزرگ جهانی بود و نقش مسلط خود را بر سیاست نفتی اعمال می کرد، راه درازی در پیش خواهد داشت تا موقعیت گذشته ی خود را به دست آورد . به علاوه ، تولید نفت عراق نیز به شدت کاهش یافت. و…

فهرست مطالب تحقیق انقلاب ایران و جهان امروز, در ادامه قابل مشاهده می باشد.

مقدمه

ایران بر حسب تئوری و عمل انقلاب

چگونه یک نظام سیاسی فرو می ریزد

شاه چه می توانست بکند؟

نفی تجدد از سوی انقلابیون

تاثیر انقلاب اسلامی بر سایر ملل

فایده بازنگری

ایران و آینده

مسائل نظام اجتماعی ایران بعد از سال 68

دگرگونی مجدد ارزشهای جامعه بعد از سال 1368

نابرایری اجتماعی در ایران

برخی از علل تشدید نابرابری ایران

فرآیند تبدیل ثروت به ارزش در ایران و تأثیر آن بر روی ارزشهای دیگر

نمایش ثروت

نیاز آفرینی

واردات کالا

تبلیغات

فشار  هنجاری

ثروت وحقوق اجتماعی

حاشیه تعهد ثروتمندان سنتی ایران

مراحل تغییر ارزشها

نتیجه گیری:

پیامد نابرابری درآمد : انحراف و فساد اجتماعی

تغییر کارکرد دین

درک خداوند درقالبهای تخصصی

نظام و سازماندهی دین: روحانیت.

نتیجه گیری

پیامد نابرابری تحصیلات ولع ارتقاع و تحرک صعودی

مدرنیزاسیون و ولع ارتقاء

فشار هنجاری و ولع ارتقاء

ولع ارتقاء و سیستم آموزشی :ریل عقب افتادگی

کاهش انسجام اجتماعی

تغییر گروه مرجع

تغییر ارزشها و مشروعیت نظام

خلاصه ونتیجه گیری

منابع

 

در صورت تمایل شما می توانید تحقیق انقلاب ایران و جهان امروز را به قیمت 9900 تومان از سایت فراپروژه دانلود نمایید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
http://faraproje.ir/?p=307
اشتراک گذاری:
فراپروژه
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد دانلود تحقیق انقلاب ایران و جهان امروز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.