صنعت قند ایران با حدود 110 سال قدمت دومین صنعت قدیمی و از تاثیر گذارترین صنایع بر اقتصاد کشور می باشد. در ایران در سال 1274 اولین کارخانه تولید قند و شکر از چغندر با همکاری یک شرکت بلژیکی در منطقه کهریزک تاسیس شد. در حال حاضر 35 کارخانه چغندری و 8 کارخانه قند نیشکری… پیشنهاد می کنیم ادامه این مطلب مفید و ارزشمند را در مقاله محاسبه بهای تمام شده قند و شکر در کارخانجات قندی دنبال نمایید. این فایل شامل 76 صفحه و در قالب word ارائه شده است.
مشخصات فایل محاسبه بهای تمام شده قند و شکر در کارخانجات قندی
عنوان: محاسبه بهای تمام شده قند و شکر در کارخانجات قندی
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 76
حجم فایل : 4,05 مگابایت
بخشی از مقاله محاسبه بهای تمام شده قند و شکر در کارخانجات قندی را در ادامه مشاهده خواهید نمود.
1-1 مقدمه
صنعت قند و شکر، پس از صنعت نساجی، دومین صنعت قدیمی ایران به حساب میآید. صنعت قند و شکر، با توجه به استراتژیک بودن و منبع ارزان تامین انرژی نسبت به سایر مواد غذایی، همواره مورد توجه و حمایت دولت بوده است. بخش کشاورزی به عنوان مهترین بخش و تامینکننده مواد اولیه، بخش نفت به عنوان تامین کننده انرژی و بخش صنعت و حمل و نقل، بخشهای مرتبط و تاثیرگذار در این صنعت میباشند. بیشترین مصرفکننده قند و شکر در درجه اول خانوارها و سپس صنایع غذایی و لبنی میباشد. در این گزارش سعی شده است تا تحلیلی جامع از این صنعت در خدمت علاقمندان قرار گیرد.
صنعت قند و شکر شامل تولید، فرآوری و بازاریابی محصولات ساکاروزی و فراکتوزی (از جمله قند و شکر) میشود. در سطح جهانی، شکر عمدتا از نیشکر و چغندر قند استخراج میشود. اینکه قند و شکر از نیشکر تولید شود یا از چغند قند، بستگی به آب و هوا و منطقه جغرافیایی دارد. در کشورهای استوایی، که ۸۰ درصد قند و شکر جهان را تولید میکنند، نیشکر و در کشورهای معتدل اروپایی و آمریکایی، که تولید ۲۰ درصد دیگر را شامل میشوند، چغندر قند پایه تولید شکر است.شکر پایه اساسی تولید بسیاری از محصولات دیگر است. از جمله نوشیدنیهای غیرالکلی، فست فود، شکلاتها و شیرینیها، محصولات نانپزیو شیرینیپزی. یک گزارشی در سال ۲۰۱۳، ارزش بازار جهانی شکر و شیرین کنندهها را ۷۷٫۵ میلیارد دلار ارزیابی کرد.
ریشه لغوی شکر به کلمه ساکارا مربوط می شود که در زبان سانسکریت به گیاه نیشکر و شیره شیرین آن اطلاق می شده است. شکر غالبا از دو گیاه نیشکر (cane) و چغندر قند (sugar beet) بدست می آید ولی سابقه کشت نیشکر بسیار طولانی بوده و به چند هزار سال قبل از میلاد در جزایر جنوب شرق آسیا و بنگال هند برمی گردد در حالی که سابقه کشت چغندر طولانی نیست.
در ایران، در قرن اول هجری تولید شکر از نیشکر در خوزستان معمول بوده و کارگاه های متعدد شکر سازی در آن منطقه وجود داشته است. نیشکر در اواخر قرن اول هجری از ایران به مصر و از آنجا به طرابلس و در نیمه اول قرن دوم به اسپانیا و سایر مناطقی که در آن زمان زیر سلطه مسلمین بود، منتقل می شود. مهاجرت صنعت گران ایرانی به خصوص تولیدکنندگان خوزستانی شکر به مناطق مذکور موجب توسعه تولید شکر از نیشکر در آن نواحی گردید، به طوری که پس از مدتی شکر سفید مصری رقیبی برای شکر و قند پارس شد. در اواخر قرن چهارم هجری ( دهم میلادی) نیشکر از اسپانیا به جزایر سیسیل ایتالیا راه یافت.
با افزایش روز افزون جمعیت بر روی کره زمین نیاز انسانها به استفاده از منابع مختلف غذایی و خوراکی بیشتر شده و انسانهای امروز در پی یافتن منابع غذایی و همچنین یافتن راحل هایی جهت تولید بیشتر منابع غذایی که سال ها از آن استفاده می کرده است می باشد به این منظور صنعت مواد غذایی و خوراکی را به وجود آورد و برای رسیدن به این اهداف به پیشرفت های شگرفی رسیده است.
با توجه به اینکه از زمانهای قدیم قند به عنوان یک منابع تامین کننده ای که بیشتر در نوشیدنی ها و مواد خوراکی (بسکویت، شیرینی، تنقلات و … ) کاربرد مواد لذا با گذشت زمان دامنه فعالیتهای آنها گسترده تر شد در کشور با توجه به شرایط آب و هوایی و منابع موجود در کشور کاشت چغندر امکان پذیری می باشد با توجه به اینکه چغندر ماده اصلی قند و شکر می باشد لذا دولت مردم را تشویق به کاشت چغندر قند کرده مناطق مختلف کشور با توجه به منابع نظیر چشمه ها رودخانه ها شرایط مناسب و مراکز مختلفی نیز در نقاط مختلف کشور احداث و مورد بهره برداری قرار گرفته است و در این زمینه کارخانه قند اقدامات موثر چشمگیری انجام داده است.
در سال 1570 میلادی اولین کارگاه تصفیه شکر خام حاصل از نیشکر در اروپا تاسیس شد. در سال 1747 اندریاس مارگراف (Andreas Marggraf) شیمیدان آلمانی به وجود شکر در چغندر قند پی برد. وی پس از قطعه قطعه کردن و خشک کردن چغندر قند از آن پودر تهیه کرده و پودر را در الکل جوشاند و پس از صاف کردن، در طی چند روز در محلول صاف شده بلورهای شکر بدست آورد در سال 1803 اولین کارخانه تولید شکر از چغندر قند در شهر کونرن (Cunern) در کشور اروپایی پروس در آن زمان شروع به کارکرد. در سال 1811 بنژامین دلسرت (Benjamin Delssert) نخستین کله قند ساخت کارخانه قند سازی خود در فرانسه به ناپلئون اول ارائه داد.
ایران علی رغم سابقه تاریخی درخشان در تولید قند و شکر سال های سال در این زمینه دچار رکورد شد . در سال 1274 هجری شمسی با راه اندازی اولین کارخانه تولید قند و شکر از چغندر قند در منطقه کهریزک تحرک مجددی در این راستا به وجود آمد، این کارخانه با همکاری یک شرکت بلژیکی تأسیس شد و موجب متداول شدن کشت چغندر قند گردید. اما متاسفانه کارخانه مذکور در سال 1278 هجری شمسی به علت سیاستهای دولت روسیه که قسمت قند صادراتی خود به ایران را کاهش داده بود تعطیل شد. احتمال دارد که در آن زمان بروز شایعات عوام فریبانه در میان مردم در مورد مصرف قند نیز در این رویداد موثر بوده است. گرچه در سال 1309 هجری شمسی کارخانه کهریزک بازسازی و مجددا راه اندازی شد ولی ادامه کار آن دیری نپایید. از حدود سال 1811 به تدریج کارخانه های قند در مناطق مختلف ایران تأسیس شدند به طوری که هم اکنون حدود 34 کارخانه از چغندر قند و 5 کارخانه از نیشکر کار تولید قند و شکر را انجام می دهند.
عمده ترین کشورهای تولید کننده شکر در دنیا در سال 99-1998 برزیل، هندوستان، چین، آمریکا، تایلند، استرالیا، فرانسه، آلمان و کوبا بوده اند، در این سال حدود 129 میلیون تن قند و شکر تولید شده که حدود 71.5 درصد آن از نیشکر و 28.5 درصد از چغندر قند بدست آمده است. در سال های اخیر به تدریج از میزان تولید شکر از چغندر قند کاسته شده و به مقدار تولید شکر از نیشکر افزوده می شود. آمار نشان می دهد که حدود 27 میلیون هکتار زمین زراعی در 120 کشور ، نیشکر و چغندر قند مصرفی صنایع قند و شکر را در جهان تأمین می کنند، از این 120 کشور در 38 کشور چغندر قند و در 73 کشور کشت نیشکر ودر 9 کشور از جمله ایران هم کشت چغندر قند و هم کشت نیشکر معمول است چغندر قند و نیشکر مصرفی حدود 2586 کارخانه قند و شکر با تلاش بیش از 28 میلیون کشاورز تامین می شود از کارخانه های مذکور 886 کارخانه از چغندر قند و حدود 1700 کارخانه از نیشکر به عنوان مواد اولیه استفاده می کنند. در این کارخانه ها بیش از دو میلیون نفر نیروی انسانی مشغول به کار هستند و فروش سالانه به محصولات کارخانه ای مورد اشاره به بیش از 70 میلیارد دلار می رسد. حدود 138 کشور از جمله ایران جزء وارد کنندگان شکر محسوب می شوند. متوسط مصرف سرانه قند و شکر در جهان حدود 20 کیلوگرم می باشد.
در ایران در سال 1378 هجری شمسی سطح زیر کشت چغندر قند حدود 186 هزار هکتار و سطح زیر کشت نیشکر حدود 26 هزار هکتار بوده است ، متوسط تولید در هکتار بوده است. متوسط تولید در هکتار چغندر قند 28.8 تن بوده که در مقایسه با کشورهای پیشرفته چندان مطلوب نیست در بعضی کشورها به بالاتر از 60 تن در هکتار می رسد متوسط تولید در هکتار نیشکر نیز حدود 85 تن در هکتار گزارش شده است. مصرف سالانه قند و شکر در ایران به بیش از یک میلیون و هشتصد هزار تن می رسد که با مصرف سرانه حدود 27 کیلوگرم در مقایسه با متوسط مصرف سرانه در جهان بالاست. کارخانه های ایران اغلب حدود نیمی از قند و شکر مصرفی را تولید می کند و بقیه از طریق واردات شکر تأمین می شود. واردات شکر به صورت شکر خام و شکر سفید صورت می گیرد. هزینه تمام شده در هر کیلو شکر در ایران در سال 1978 بیش از 3400 ریال تخمین زده شده در حالی که در همین سال نرخ جهان شکر خام هر تن حدود 152 دلار و شکر سفید حدود 275 دلار بود.
شکر امروزه به عنوان یکی از مواد غذایی مهم در جیره غذایی روزانه افراد مطرح است و در تأمین انرژی مورد نیاز بدن نقش تعیین کننده ای دارد. قیمت نسبتا ارزان شکر در مقایسه با مقدار کالری که ایجاد می کند این کالا را به یک منبع اساسی برای رفع نیاز انرژی در جوامع فقیر مبدل ساخته است اگر هزینه ای را که برای خرید آن مقدار از مواد غذایی معمول که پس از مصرف هزار کالری انرژی در بدن ایجاد می کنند با شکر مقایسه نماییم ، می توان نتیجه گیری کرد که هزار کالری انرژی حاصل از شکر ارزانتر است. در جوامع پیشرفته صنعتی که غالبا به علت کم تحرکی با مشکل چاقی مواجه اند سعی می شود که مصرف شیرین کننده های مصنوعی فاقد کالری یا کم کالری مانند ساخارین (saccharin) سیکلامات (cyclamate) آسپارتام (aspartame) و موارد مشابه آنها به عنوان جانشین و رقیبی برای شکر در تغذیه انسان معمول شوند، اما هنوز شکر حرف اول را در میان شیرین کننده های مصرفی انسان دارد. گرچه زیانهایی برای مصرف شکر در تغذیه انسان مطرح می سازند، اما گمان نمی رود که در صورت متعادل این شیرین کننده طبیعی زیانی، در حد شیرین کننده های مصنوعی در برداشته باشند.
1-2 اهمیت و ضرورت تحقیق
الف: پس از محاسبه نسبت های مالی، نقاط ضعف و قوت شرکت را شناسایی کرده و جهت رفع نقاط ضعف پیشنهادات لازم را ارائه داده است.
ب: چگونگی کاشت و تولید چغندر قند.
ج: افزایش سود دهی در آمد.
فهرست مطالب مقاله محاسبه بهای تمام شده قند و شکر در کارخانجات قندی, در ادامه قابل مشاهده می باشد.
- فصل اول: کلیات تحقیق 1
- 1-1 مقدمه 2
- 1-2 اهمیت و ضرورت تحقیق 6
- 1-3 اهداف تحقیق 6
- 1-4 نيشکر 7
- 1-5 کاشت نيشکر 9
- 1-6 مراقبت و کود دادن 9
- 1-7 حفاظت گياه 10
- 1-8 برداشت نيشکر 11
- 1-9 تاريخچه چغندر قند در ايران 12
- 1-10 تاريخچه كشت و استحصال قند از چغندر قند در جهان 14
- 1-11 تعریف واژه ها و اصطلاحات 16
- 1-11-1 مزد 16
- 1-11-2 حقوق 16
- 1-11-3 ساعات کار عادی 16
- فصل دوم: ادبیات تحقیق 17
- 2-1 وضعیت شکر در ایران 18
- 2-1-1 تاریخچه صنعت قند و شکر در ایران 18
- 2-2 مواد اولیه مورد نیاز و روش تهیه آن 20
- 2-2-1 چغندر قند 20
- 2-2-2 شکر خام 21
- 2-3 مراحل تولید 22
- 2-3-1 تصفیه 22
- 2-3-2 دیفوزیون 22
- 2-3-3 کسر بونا تاسیون 23
- 2-3-4 طباخی 23
- 2-3-5 بسته بندی 23
- 2-4 نمودار مراحل تولید 24
- 2-5 دور نمای صنعت قند و شکر 25
- 2-5-1 تولیدکنندگان 27
- 2-5-2 مصرف کنندگان 27
- 2-6 فراورده های حاصل در صنعت قند و شکر 31
- 2-7 وضعیت جهانی شکر 34
- 2-7-1 بزرگترین تولیدکنندگان شکر 34
- 2-7-2 برترین تولید کنندگان نیشکر و چغندر قند در جهان 35
- 2-7-3 بزرگترین تولیدکنندگان نیشکر 35
- 2-7-4 بزرگترین تولیدکنندگان چغندرقند 37
- 2-7-5 برترین مصرف کنندگان شکر در جهان 37
- 2-7-6 برترین صادر کنندگان شکر در جهان 40
- 2-7-7 برترین وارد کنندگان شکر در جهان 40
- 2-7-8 روند قیمت جهانی شکر 41
- 2-8-1 مصرف قندو شکر 47
- 2-8-2 صادرات شکر 48
- 2-8-3 واردات شکر 49
- 2-8-4 تعرفه های واردات و قیمت شکر 51
- فصل سوم: روش تحقیق 53
- 3-1 روش تحقیق 54
- 3-2 روش جمع آوری اطلاعات 54
- 3-3 قلمرو تحقیق 54
- 3-3-1 قلمرو مکانی 54
- 3-3-2 قلمرو زمانی 54
- 3-4 روش تجزیه و تحلیل اطلاعات 54
- 3-5 معرفی متغیرها و فرمول های مورد استفاده در تحقیق 55
- فصل چهارم: تجزیه و تحلیل اطلاعات 56
- 4-1 نسبت های نقدینگی 60
- 4-1-1 نسبت جاری 60
- 4-1-2 نسبت آنی (سریع ) 61
- 4-2 نسبت سرمایه در گردش 61
- 4-3 نسبت گردش موجودی کالا 62
- 4-4 نسبت گردش دارائی ها 63
- 4-5 نسبت بدهی 64
- فصل پنجم: نتیجه گیری 65
- 5-1 نتایج تحقیق 66
- منابع و مآخذ 67
در صورت تمایل شما می توانید مقاله محاسبه بهای تمام شده قند و شکر در کارخانجات قندی را به قیمت 25900 تومان از سایت فراپروژه دانلود نمایید. اگر در هر کدام از مراحل خرید یا دانلود با سوال یا ابهامی مواجه شدید می توانید از طریق آدرس contact-us@faraproje.ir و یا ارسال پیامک به شماره: 09382333070 با ما در تماس باشید. با اطمینان از وب سایت فراپروژه خرید کنید، زیرا پشتیبانی سایت همیشه همراه شماست.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.